Δ. Παπαγγελόπουλος: Για 8 αδικήματα τον παραπέμπει το πόρισμα της πλειοψηφίας στο Ειδικό Δικαστήριο

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 13:12
Κατηγορία Ελλάδα
Δ. Παπαγγελόπουλος: Για 8 αδικήματα τον παραπέμπει το πόρισμα της πλειοψηφίας  στο Ειδικό Δικαστήριο
|| || ||

Την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο για οκτώ αδικήματα μεταξύ των οποίων η σύσταση εγκληματικής συμμορίας, η δωροληψία και απόπειρα εκβίασης προτείνει η Νέα Δημοκρατία στο πόρισμα συμπερασμάτων για την σκευωρία Novartis και την δράση του παραδικαστικού μηχανισμού.

Ειδικότερα, οι συντάκτες του πορίσματος περιγράφουν τους τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη ως εκτελεστές της σκευωρίας Novartis (φυσικοί αυτουργοί) που σχεδίασε ο κ. Παπαγγελόπουλος. Επίσης, υπογραμμίζεται ότι στην εγκληματική συμμορία «συμμετείχαν κατ’ ελάχιστον μαζί με τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό κ. Παπαγγελόπουλο και οι δημοσιογράφοι κκ. Φιλιππάκης, Τάρκας και Παπαδάκου, όπως αναλύεται εκτενώς ο ρόλος τους και πρέπει κατά την ανάκριση να διερευνηθεί ο ρόλος λοιπών φυσικών προσώπων και ιδίως του δημοσιογράφου κ. Βαξεβάνη». Όπως αναφέρει το protothema.gr.

Υπο αυτά τα δεδομένα και εφόσον η Ολομέλεια της Βουλής ψηφίσει υπερ της παραπομπής του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, δεν αποκλείεται να υπάρξει ταυτόχρονη παραπομπή και των συγκεκριμένων μη πολιτικών προσώπων.

Πιο αναλυτικά το πόρισμα της ΝΔ αναφέρει:

«Να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του ελεγχομένου αναπληρωτή Υπουργού κ. Παπαγγελόπουλου, καθώς υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής του, όπως αναλυτικά εκτίθενται στα οικεία κεφάλαια για τα ακόλουθα αδικήματα:

1. Ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας (239ΠΚ)
2. Ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας (239ΠΚ)
3. Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος (259 ΠΚ)
4. Παράβαση καθήκοντος (259 ΠΚ) σε: α. Τουλουπάκη, β. Ράικου, γ. Αθανασίου, δ. Τσατάνη.
5. Απόπειρα εκβίασης (385ΠΚ)
6. Δωροληψία κρατικού αξιωματούχου (159ΠΚ)
7. Δωροληψία υπαλλήλου (235)
8. Εγκληματική οργάνωση συμμορία (187ΠΚ)

Η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου: «Κατάπτυστη πολιτική δίωξη σε βάρος ενός αθώου» 

«Η πλειοψηφία της προκαταρκτικής επιτροπής ολοκλήρωσε τον ευτελισμό του Συντάγματος, κάθε έννοιας νομιμότητας και της αποστολής της ως κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Αγνόησε για να αποκρύψει τα πορίσματα των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου.

Προφανώς τρέμει την ανεπάρκεια του πορίσματος Ζαχαρή, σε σύγκριση με το πόρισμα Σοφουλάκη. Κατά πάσα πιθανότητα τα πορίσματα επιβεβαιώνουν τον εκβιασμό που είχε προαναγγείλει φιλοκυβερνητική εφημερίδα και υπέστη ο κ. Ζαχαρής. Δεν αποκλείεται να αποκαλύπτουν και τον εκβιαστή του κ. Ζαχαρή.

Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αρνήθηκε να μου χορηγήσει αντίγραφα των πορισμάτων των κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη χωρίς μέχρις στιγμής να μου αιτιολογήσει την άρνησή της.

Τα τεράστια οικονομικά σκάνδαλα του παλαιού πολιτικού συστήματος, η φοβική μάλλον ανύπαρκτη αντίδραση της σημερινής κυβέρνησης στις τουρκικές προκλήσεις, με αποκορύφωμα τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η επερχόμενη οικονομική καταστροφή και η διαφαινόμενη παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος δεν πρόκειται να συγκαλυφθούν από την πρωτοφανή, παράνομη και κατάπτυστη πολιτική δίωξη σε βάρος ενός αθώου».

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.